Otthon készült

Kvíz: régi és modern konyhai rafinériák – Mennyire ismered őket?

Vajon otthonosan mozgunk a konyhában? Most kiderül.

Vannak konyhai eljárások, amelyek első hallásra talán bonyolultnak tűnnek, különösen modern elnevezésük ejtheti kétségbe a kezdő konyhatündéreket. Ugyanakkor a legtöbbjüket nagyanyáink is ismerték és alkalmazták főzés közben. De a francia és fine dining gasztronómia térhódítása előtt egyszerűen csak tették a dolgukat a háziasszonyok, és a posírozást vagy konfitálást egész egyszerűen buggyantásnak vagy abálásnak hívták.

Most tesztelhetjük, mennyire ismerjük a különböző konyhai rafinériákat, a főzés csínját-bínját.

Kiemelt kép: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.