Otthon készült

Különleges ízvilágú a kávé nélküli sütőtökös kapucsínó

Kávé nélkül is létezik mennyei és egészséges ital, ezúttal az ősz sárga kincséből.
Korábban a témában:

Ez a recept biztosan elnyeri a tetszésed, ha szereted a sütőtököt, és szívesen kísérletezel az őszi finomsággal. A receptben az arányok a fontosak, de egy családnak biztosan elegendő a megadott mennyiség egy, kivételesen kávé nélkül készített mennyei kapucsínóhoz. Ha pedig megszeretik, akár a karácsonyi menü ünnepi előétele is lehet aranyló színével, különleges ízével.

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • kevés vaj
  • ½ Hokkaido tök
  • 1 szál halványító zeller
  • 1 lisztesen szétfövő burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 babérlevél
  • kevés frissen reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 bionarancs héja és leve
  • 1 kis csilipaprika
  • só, bors
  • kb. ¼ l tej
  • tökmag vagy Amarettini (mandulás keksz) ízlés szerint

Elkészítése

  • A felkockázott hagymát pároljuk üvegesre kevés vajon, a tököt héjával együtt, a krumplit pedig meghámozva kockázzuk fel, ahogy a sárgarépát is. A zellerszálat szeleteljük fel, majd az előkészített zöldségeket adjuk a hagymához, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, majd forraljuk fel, tegyük bele a babérlevelet, és főzzük lassú tűzön mintegy 20 percen át.
  • Időközben hámozzuk meg a gyömbért és a fokhagymát, reszeljük le, és adjuk őket a leveshez, a fokhagymával bánjunk csínján, inkább kevesebbet, mint többet tegyünk bele.
  • Reszeljük le a narancs héját, aprítsuk fel a csilipaprikát (elhagyható), majd adjuk a leveshez, és forraljuk át még egyszer az egészet.
  • Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük az egészet, adjuk hozzá a narancslevet, és ízesítsük sóval, borssal, ha van otthon, tehetünk bele egy kevés szójaszószt is.
  • Melegítsük fel a tejet, majd habosítsuk fel, ha nincs erre való speciális eszközünk, elektromos vagy kézi habverő is megteszi.
  • A tökmagot pirítsuk meg olaj nélkül egy serpenyőben, de amarettinit (mandulás keksz) is morzsolhatunk tálaláskor a kapucsínóként szervírozott levesünk tetejére.

Tálalás

A levest töltsük nagy kapucsínós csészékbe, kanalazzuk, töltsük a tetejére a tejhabot, majd díszítsük a felaprított tökmaggal vagy a mandulás kekszmorzsával, mintha fahéjjal szórnánk meg az italunkat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#cappuccinovomkürbis #kürbis #pumpkin #pumpkinsoup #suppe #soup #weingut #weingutweber #nofilter #yummy #menü #wintermenü #menue

@ _mrmueller_ által megosztott bejegyzés, Jan 5., 2018, időpont: 12:13 (PST időzóna szerint)

Jó étvágyat a rendhagyó finomsághoz!

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Az ősz pazar vacsorája: céklás-sütőtökös tofu, rozmaringgal és sült dióval
A recept tofu helyett kecskesajttal is pazarul működik.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.