Otthon készült

Különleges ínyenc fasírt sajttal és tejföllel töltve

Sütőben sül az ínyenc fasírt, olajszag nélkül, így duplán ellenállhatatlan.

A Vali konyhája és kertje Facebook-csoportban osztotta meg különleges receptjét a rozsnyói születésű Viera Hütter Szabóová: sajttal, tejföllel töltött őrölt húsét, ahogy a szlovákiai háziasszony nevezi a vagdalt vagy darált húst. A recept nagy sikert aratott a csoporttagok körében, sokan azonnal kipróbálták, és csak dicsérni tudták a különleges finomságot.

Ha fasírtra vágyik, de valami rafinériát csempészbe a megszokott ízvilágba, mindenképp süsse meg ezt az ínyencséget!

Íme a finomság receptje: sajttal-tejföllel töltött őrölt hús sütőben

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg őrölt hús
  • 1 hagyma
  • 150ml tej
  • 100g száraz kenyér
  • 200ml savanyú tejföl
  • 150g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • petrezselyemzöld, kapor vagy bazsalikom (ízlés szerint)
  • só, őrölt bors

Elkészítése

Összekeverjük az őrölt húst az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk. A száraz kenyeret tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Gombócokat formálunk, és kizsírozott tepsibe rakjuk. A húsgombócokba fészket formálunk, ebbe rakjuk a tölteléket.

A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a savanyú tejföllel, a tojásokkal, a petrezselyemzölddel, majd a fészkekbe kanalazzuk. Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Viera Hütter Szabóová

Kreatív konyha: karfiolból fasírt, tócsni és cicege
Finom és csak néhány alapanyagra lesz szükségünk!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik