Különleges ínyenc fasírt sajttal és tejföllel töltve

Sütőben sül az ínyenc fasírt, olajszag nélkül, így duplán ellenállhatatlan.
Kapcsolódó cikkek

A Vali konyhája és kertje Facebook-csoportban osztotta meg különleges receptjét a rozsnyói születésű Viera Hütter Szabóová: sajttal, tejföllel töltött őrölt húsét, ahogy a szlovákiai háziasszony nevezi a vagdalt vagy darált húst. A recept nagy sikert aratott a csoporttagok körében, sokan azonnal kipróbálták, és csak dicsérni tudták a különleges finomságot.

Ha fasírtra vágyik, de valami rafinériát csempészbe a megszokott ízvilágba, mindenképp süsse meg ezt az ínyencséget!

Íme a finomság receptje: sajttal-tejföllel töltött őrölt hús sütőben

Hozzávalók

Elkészítése

Összekeverjük az őrölt húst az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk. A száraz kenyeret tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Gombócokat formálunk, és kizsírozott tepsibe rakjuk. A húsgombócokba fészket formálunk, ebbe rakjuk a tölteléket.

A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a savanyú tejföllel, a tojásokkal, a petrezselyemzölddel, majd a fészkekbe kanalazzuk. Előmelegített sütőben 200 Celsius fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Kiemelt kép: Viera Hütter Szabóová

Kreatív konyha: karfiolból fasírt, tócsni és cicege
Finom és csak néhány alapanyagra lesz szükségünk!