Otthon készült

Ízletes vitaminbomba a céklás-répás zöldsaláta

Önmagában is finom, sültek mellé pedig mennyei.

Gyakorlatilag az év bármelyik hónapjában elkészíthető, és igazi vitaminbomba a céklás-répás zöldsaláta, melyet Ágoston Fanni, az Otthon ízei portálon elsősorban sültek mellé ajánl. Mint fogalmaz, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

Kis esti nass: fokhagymás, majonézes céklasaláta
Gyorsan elkészíthető, akár a ma esti tévézéshez is.

A céklás-répás zöldsaláta receptje

Hozzávalók

  • 1 db római saláta
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 db cékla
  • 2 db répa
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint friss citrom leve
  • pici olívaolaj

Elkészítése

  • A salátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
  • A hagymát felkarikázzuk, a répát és a céklát hámozás után lereszeljük. Mindent egy mélyebb tálba teszünk.
  • Sóval, borssal ízesítjük, lecsepegtetjük citromlével és pici olívaolajjal is.
  • Jól elkeverjük és hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

Kiemelt kép: Ágoston Fanni

Őszi finomságokkal a téli vírusok ellen
A természet bőkezűen ellát bennünket vitamindús zöldségekkel és gyümölcsökkel.
Olvasói sztorik