Otthon készült

Keresik Magyarország legjobb ételét

pixabay
pixabay
Hagyományt, modernséget és furfangot várnak a versenybe benevező ételektől.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal szakmai partnerségével 2021. évben negyedik alkalommal hirdeti meg a “Magyarország étele” nevű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, melyre várják a történelmi Magyarország területéről, és a diaszpórából a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését, írta az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete.

Kapcsolódó
Kiderült, mi a magyarok kedvenc levese, meglepő módon nem a gulyás
A gulyásleves a szerény hatodik helyen végzett.

Az “Egy a természettel” szlogen lett a Magyarország Étele 2021 szakácsverseny témája, melyre március 12-ig lehet nevezni.

Minden, versenyre nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három alapanyagot: vadhúst, Naszálytej Fittej írót, és bármely Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott terméket.

Utóbbi kiváltható bármilyen eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel és/vagy élelmiszerrel. A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el.

Az idei évben is hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Szeretnék, ha a versenyétel egyszerűségében lenne nagyszerű, melynek elkészítésére és kitálalására 4 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére.

A pályamunkákkal szemben elvárás még, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. A részletes versenykiírás a verseny honlapján olvasható.

Kapcsolódó
Így készül az eredeti káposztás paszuly Beregben
A tájegység jellegzetes étele nem diétázóknak való.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik