facebook/zeke tamás
Otthon készült

Megválasztották Nógrád megye legjobb sajtjait

Öt termék kapott arany minősítést.

Festői környezetben rendezték meg április 25-én, vasárnap az I. Nógrád megyei sajtvásárt és sajtversenyt Béren, ahol a gasztronómiai különlegességeiről ismert és kedvelt Malom Udvar szabadtéri placcán ismerkedhettek meg az érdeklődők a legfinomabb nógrádi sajtokkal és a térség kistermelőinek más finomságaival.

Kapcsolódó
Anna bája és a filipinó vendégszeretet a Cserhát lankái között
A ház asszonya és a hely szelleme garancia arra, hogy a vendégek örök élményekkel gazdagodnak.

Bár a sajté volt a főszerep, a standokról nem hiányoztak a a házi készítésű hústermékek, mézek és egyéb tejtermékek sem, az étterem tulajdonosai pedig egy egész malacot sütöttek a kulináris ízek kedvelőinek.

facebook/sajtkészítők egyesülete

Összesen nyolcvan terméket neveztek be a versenyre. A sajtokat nyolc tagú szakembergárda bírálta, akik kiválasztották a legjobbakat, és arany, ezüst és bronz minősítéssel ismerték el a legfinomabbnak ítélt sajtokat.

Arany minősítést öt sajt kapott

  • Csiky Orsolya Annamária — Kecske natúr krémsajt
  • Halda Sajt – Galya érlelt tehénsajt
  • Csiky Orsolya Annamária — Kecske fűszeres krémsajt
  • Halda Sajt – Viaszban érlelt kecskesajt
  • Fülöp-Posta Anett – Tehén gyúrt sajt

A szervezők hagyományt szeretnének teremteni, szándékaik szerint a jövőben minden évben – más-más helyszínen – kerül majd sor az eseményre.

Kapcsolódó
Jelenleg ez a legjobb sajt a világon
Svájcban készíti egy kistermelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.