Otthon készült

Ilyen autó csak egy van az országban

Elképzelhető az is, hogy ez az egyetlen létezik belőle az egész világon.

Kilencvenesztendős Bugatti újult meg a Szolnokon élő Gergi Zoltán keze nyomán, írta a szoljon.hu.

Kapcsolódó
Ma hatvan éve gurult le a futószalagról az első Trabant
1957. november 7-én hagyta el a kelet-németországi Zwickau Sachsenring autógyárát a mára kultikussá vált Trabant első példánya.

A patinás autókülönlegességet néhány éve vásárolta meg Franciaországból a Bács-Kiskun megyében élő tulajdonosa, majd Gergi Zoltánt és édesapját bízta meg a két világháború között készült járgány újjáépítésével. A lelkes páros több mint nyolc hónapot dolgozott az egyedi karosszériájú, látványos négykerekű kicsinosításán.

Csupán az alváz, a motor, a váltó és a négy kerék maradt meg az autón, melynek hazahozatala után, az alvázszám segítségével sikerült kideríteni, igazi ritkaságot sikerült megvásárolni. Ebből, a Bugatti 46-os típusából ugyan sok van, de ez az autó Vanvooren-karosszériás volt, ami kifejezetten ritka. Csupán egy archív fotót őriztek meg róla, ezért elképzelhető az is, hogy ez az egyetlen létezik belőle.

Nagy kihívás volt, mert csak a régi fotó állt a segítségükre, annak alapján kellett megtervezni a karosszériaelemeket, majd kézi munkával legyártani a garázsban.

Apa és fia elvégezték a rájuk bízott munkát, így az autókülönlegesség hamarosan visszakerül gazdájához.

Következhet a festés, amikor a végleges összeszerelése is megtörténik: igazából akkor fog teljesen újjászületni a Bugatti.

Kapcsolódó
Felturbózott régi verdákkal a természet lágy ölén
Csodálatosan fel lehet újítani egy igazi régiséget is, amiben a szabadság életérzése igazán mesés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik