Otthon készült

3 perc alatt elkészül a házi gyümölcsfagyi

Nyári napokon, különösen kánikulában biztosan kedvencünk lesz.

Ebben a fagyiban nincs színező vagy tartósító, ráadásul egyszerűen és gyorsan  elkészíthető. Kedvünk szerint ízesíthetjük, variálhatjuk, de az sem utolsó szempont, hogy tudjuk, mi van benne. A Ketkes gyümölcsfagyi receptje sokak kedvence lesz.

Kapcsolódó
Időutazás házi készítésű mennyei fagylaltok nyomában
Retro hangulatú fagylaltozásra hívjuk.

Hozzávalók

  • Mélyhűtött erdei gyümölcs, vagy bármilyen fagyasztott gyümölcs
  • 1 kiskanál méz
  • 1 teáskanál nyírfacukor, de lehet más édesítőszer
  • Habtejszín
  • Tejszínhab
  • Díszítésnek friss gyümölcsdarabok

Elkészítése

  • A mélyhűtött gyümölcsöt magas falú keverőedénybe tesszük.
  • Egy kiskanál mézet és egy teáskanál nyírfacukrot – vagy más édesítőszert – adunk hozzá.
  • Botmixerrel elkezdjük keverni, miközben habtejszínt adagolunk hozzá – annyit, hogy krémes állagú legyen.
  • A fagylaltos pohár aljára tejszínhabot teszünk, erre mehet a összemixelt gyümölcsfagyi, a tetejére pedig újra teszínhabot nyomunk.
  • Friss gyümölccsel díszíthetjük.
Kapcsolódó
Kürtőskalácsba töltött fagyijával hódította meg Amerikát a volt szegedi divatmodell
A szegedi hölgy a nagymama kürtőskalács receptjét sikeresen házasította a fagylaltokkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik