Egy mázsa paradicsomból készített pálinkát

1,3 liter lett belőle.
Kapcsolódó cikkek

Mag Péter jó tizenöt évvel ezelőtt kezdett hozzá első cefregyűjtéséhez, azóta negyvenféle pálinkát készített, írta az Oroscafe.

Kapcsolódó
Őrizd meg a gyümölcs lelkét, és így készíts minőségi pálinkát
Érdekességek, praktikák és tanácsok a pálinka készítés rejtelmeiről.

Több ismerőse biztatta, hogy hogy van érzéke a pálinkához, ezért kapott kedvet az első saját nedü elkészítéséhez. A fiatalember nem szeretett volna a “bejáratott” gyümölcsökhöz nyúlni, helyette úgy döntött, igazi kuriózumokat készít.

Ezekből a gyümölcsökből készített már pálinkát

Kajszibarackból mandulakajszi, Pannónia kajszi, gönci kajszi, magyar kajszi, szőlőből cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Othello, illatos Izabella, szilvából Stanley, besztercei, president, ringó és debreceni muskotály.

 

Ribizliből fekete- és piros, meggyből cigány, érdi bőtermő és újfehértói fürtös, körtéből Kieffer, nyári Vilmos, őszi Vilmos és piros Vilmos, valamint vajkörte.

 

Szerepel a repertoárban málna-, cseresznye-, kökény-, Golden alma-, birsalma-, birskörte-, kökénypálinka is.

Péter igazi meglepetéssel szolgált, amikor egy ritka kuriózumot említett.

Egy mázsa paradicsomból készítettem pálinkát, 1,3 liter lett belőle. Marhapörkölt előtt a paradicsompálinka meghozza az étvágyat és kulináris élményt ad

– mondta a portálnak a fiatalember.

Péter tervei között az ananász-, a mandarin- és a vérnarancspálinka főzése is szerepel.

Még ebben az esztendőben megpróbálkozik a galagonyával, jövőre pedig a fekete berkenyével. Tavalyelőtt ez utóbbiból készült az év pálinkája, és ő nagyon kíváncsi arra, mit lehet ebből a gyümölcsből kihozni.

Kapcsolódó
Csodabogyóból készül az év pálinkája 2019-ben
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait június 20-án adták át.