Otthon készült

Ingyen elvihetők a saját készítésű temetői díszek a kaposvári porta elől

Getty Images
Getty Images

Újabb jótékonysági akcióval készült a hétvégére a kaposvári Kálmánné Kovács Kata, aki a nyáron levendulával tömött szövetszíveket varrt és küldött ajándékba a Covid-járvány alatt megfeszített munkát végzőknek, számolt be róla a sonline.hu.

A lap tudósítása szerint a nő temetői díszeket készített, amiket bárki ingyen elvihetett a portája előtt. Mindezt azért, hogy a halottak napi ünnep ne a pénzről szóljon.

Aki ismer, az tudja, hogy mindig azon töröm a fejem, hogyan tudnék segíteni másokon. Szerintem a halottak napja éppúgy szól a halottakról, mint az élőkről, és tükröt tart elénk, megmutatva azt, hogy mennyire mulandó az élet. De manapság, amikor minden annyira drága, és minden a pénzről szól, fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az élet lényege az, hogy segítsünk egymásnak

– nyilatkozott Kálmánné Kovács Kata, hozzátéve, ha valakinek nincs pénze arra, hogy drága koszorúkat vásároljon, akkor nézzünk körül a természetben, ahol mindig találni alapanyagot.

Mivel a családjuk a Zselic közelében él, az őszi szünet alatt kirándulva a gyermekével összegyűjtötték a hozzávalókat: fenyőgallyat, tobozokat, bogyókat, terméseket, majd egy fa alapra ragasztotta fel a díszeket. Kis levendulaszívekkel körítette, mert számára a halottak napjának üzenete is a szeretet.

Mint mondta, az ingyen temetői díszek készítésével azonban még nincs vége az ötletei sorának: korábban a kaposvári játszóterekre rakott ki textilbaglyokat a gyerekeknek, és karácsonyra is meglepetéssel készül.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik