Otthon készült

Így készül a mennyei ízű Beszterce rózsája

mti/szigetváry zsolt
mti/szigetváry zsolt
A tavalyi év cukormentes tortájának nem egyszerű a receptje, de aki elkészíti, az biztosan büszkén teszi a család asztalára.

Magyarország Cukormentes Tortája 2021-ben a Beszterce rózsája, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása lett. A cukrászati remek receptjét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány tette közzé.

Kapcsolódó
Kiválasztották az év cukormentes tortájának döntőseit
A győztest augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyre – melyet tavaly jubileumi, 10. alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával -, az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használhatták fel tortáik elkészítéséhez.

A 2021-es győztes a Beszterce rózsája, melyet a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián készített. Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában.

A lágy diós piskóta ölében pihen egy étcsokoládé cremeaux, rajta egy sárgabarack mousse réteg, ezt követi egy finom fehércsokoládés – diós ropogós rész, erre egy sárgabarack mousse réteg kerül, végül a torta tökéletes koronájaként egy sárgabarack zselé húzódik

– így jellemzi a győztes cukrászda a tortát.

Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi. A Beszterce rózsája a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenkénti energiatartalma 206,3 kcal, míg szénhidrátértéke 12,4 gramm, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

A nyertes torta Grapoila barackmagliszttel, Andros Chef 100%-os sárgabarackpürével, Belcolade maltitos fehér- és étcsokoládéval és 32%-os DEBIC tejszínnel készült.

A Beszterce rózsája receptje IDE KATTINTVA olvasható.

Kapcsolódó
Hogyan lett cukormentes Áfonya hercegnő tortája?
2016 cukormentes országtortája szigorú ellenőrzéseken ment keresztül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik