Otthon készült

A Csanád vezér csemegéje lett idén Csongrád-Csanád megye tortája

VIRÁG CUKRÁSZDA SZEGED/FACEBOOK
VIRÁG CUKRÁSZDA SZEGED/FACEBOOK

A szegedi Virág cukrászda mestercukrásza, Gyuris László által készített Csanád vezér csemegéje lett idén Csongrád-Csanád megye tortája – jelentették be szerdán az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az MTI tudósítása szerint.

A Csongrád-Csanád megyei önkormányzat által meghirdetett versenyre a nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat vártak, melyekben a térség jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet. A szakmai megmérettetésre kilenc nevezés érkezett. A zsűri ezek közül választotta ki azt a négyet, amelyet a második fordulóban már a szakemberek előtt kellett elkészíteniük a versenyzőknek. Ekkor a zsűri tagjai ellenőrizték a technológiát, és a receptek pontos betartását is.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke az eredményhirdetésen azt mondta, a döntős édességek az ország tortája versenyen is a legjobbak közé jutottak volna. A szakember bízik benne, hogy a kreatív alkotásokkal a cukrászdák állandó kínálatában is találkozhatnak majd a vendégek.

A Gyuris László által készített díjnyertes torta alapanyagai között szerepel az utóbbi időben Ásotthalom térségében professzionális módszerekkel termesztett batáta, a szentesi meggy, a tökmag, a mogyoró és a sütőtök, valamint a megyében szintén nagy mennyiségben előállított tej.

A verseny második helyezettje a hódmezővásárhelyi Szőke cukrászda cukrásza, Horváth Vivien által készített Homoki kabakos lett. Harmadik helyezést ért el, és a legjobb innovációért járó különdíjat is megkapta Lawal-Papp Zsófia a makói Papp cukrászdából Hagymás álom nevet viselő alkotásával.

Kapcsolódó
Meggyes-mákos sajttorta, ami minden ízében kedvenc
Ha valami őrülten finomat szeretnénk. Ráadásul sütni sem kell.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik