Otthon készült

Csodahelyet álmodott a takaros porta teraszára

Udvardy Krisztina
Udvardy Krisztina
A múltat idéző holmik egyedi új külsőt kaptak.

Vannak, akik mindenben meglátják a szépet, ezt mi is többször megmutattuk már oldalunkon. Egy dézsában, egy romos házban, egy öreg bútorban, egy régi padban, bármiben. Udvardy Krisztina is azok közé tartozik, akik szeretnek új vásárlása helyett elhasználódottat, kidobásra várót felújítani, átalakítani, széppé varázsolni.

Kapcsolódó
Újjáálmodja a megunt vagy a kukába szánt régi bútorokat
Tegyük hozzá, hogy mesteri munkát végez.

A három gyermekes édesanya majd egy évtizede szeretett bele a régi tárgyakba, és a vintage hangulatba. Egy kicsit stresszoldásként felépített maga köré egy világot. Egy vintage világot.

udvardy krisztina

Eleinte apróbb dolgokat kezdtem felújítani, majd nagyobb bútorok és kiegészítők is sorra kerültek. Nagyon szeretem a régi dolgokat, van amit nem is festek, nem alakítok át, csak úgy beillesztem a környezetbe, egy kis múltidézőnek. Régi vágyam vált valóra, amikor pár éve sikerült családi házba költöznünk. Mivel részben bútorozottan vettük át az új otthonunkat, adott volt a lehetőség a felújításra. Azóta gyakorlatilag “folyamatosan” újítgatok, ötletelek, mit hová tudok felhasználni

– árulta el Krisztina.

A falikút és a lavórtartó állvány is azok közé a dolgok közé tartozott, amit Krisztina felújított. Régóta szeretett volna ezekhez a múltat idéző holmikhoz hozzájutni, és mikor egy régiségkereskedésben rájuk bukkant, azonnal megvásárolta őket. Gondolatban felújítva látta mindkettőt egy csodaszép teraszon, mikor nekiállt a munkának.

A rózsa minta azt hiszem a vintage hangulat legfőbb ismertetőjele, így nem volt kétséges, hogy meg fog jelenni a bútorokon. A felirattal plusz egy kis kék színezékkel belevittem egy kis shabby chic stílust is. Cellcolor aqua fehér festékkel festek szinte mindent. A színeket én keverem ki

– mesélte Krisztina, akitől azt is megtudtam, hogy a falikútnál a virágok szalvétatechnikával készültek, dekupázsolva lettek. A felirat stencillel, és akrilsprayvel került rá. Ezt követte egy kis fekete fröcskölés és metál wax az antikolás miatt.

Képgalériánkban a legapróbb részletek

Galéria
Udvardy Krisztina

A lavórba először virágot szerettem volna ültetni, de sajnáltam, így inkább csak egy felújított kancsót tettem bele. Persze cserepes virág is kerülhetne a helyére, de ez most így tetszett. Szintén cellcolorral festettem, és ugyanazokkal a lépésekkel készült mint a falikút. Kiegészítőként kapott egy szintén saját kézzel festett virágcserepet egy kis virággal

– említette a hölgy.

A teraszon helyet kapott még egy varrógép és egy ablakkeret, amik szintén friss festést kaptak. Így tökéletes összhangban lettek egymással, és remekül mutatnak a csodás hangulatú teraszon.

Kapcsolódó
Bámulatos sakkasztal lett az öreg hokedliből
Csak azért, mert régi és poros, még nem kell kidobni. Egy kis kreativitással megszülethet a csoda.
Olvasói sztorik