Tucatnyi friss fagyival készülnek minden nap a vendégeknek egy bőszénfai cukrászdában. A hagyományos fagyik mellett igazi különlegességek is megtalálhatók a kínálatukban. Két éve homoktövises fagyit készítenek, az idén pedig húsos somból is fagylaltot kevertek, írja a sonline.hu.
A fagyizó tulajdonosa előző évben kapott egy adag somlekvárt, amiből szaloncukor készült, az érdekes íz pedig idén már fagyiban is kapható. A receptúra nem túl bonyolult, a fagylaltba fagyasztott som kerül. Augusztusban annyi a különbség, hogy a somszüret után frissel készítik az édességet, melynek fanyar ízét a vásárlók nagyon szeretik.
Nemcsak a somból lehet különleges fagyit készíteni. Bélatelepen a Nosztalgia Fagyizóban bazsalikom-kapor-menta-citromfű-homoktövis ízesítésű fagylalttal várják a vendégeket.
Örömmel fogadják vásárlók a különleges ízesítésű fagylaltokat, amikből az első egy-két adag kísérleti kóstolásra kerül, majd, ha megfelelő a fagyi, a pultba és a vásárlók elé.
(A nyitókép csak illusztráció.)