Otthon készült

Tetoválások, melyek megvédhetik gyermekeinket

Olyan matricákról van szó, melyen egyedi mintákon lehet a gyermek karján feltüntetni a szülők elérhetősége mellett az esetleges étel-, gyógyszerallergiát vagy tartós betegséget.

Csiki Andrea régóta készít lemosható tetoválásokat gyerekeknek, melyeken a szülők elérhetősége van feltüntetve. Egy játszótéri, anyukás beszélgetések során került szóba, hogy sajnos egyre nő a nagyobb figyelmet igénylő, betegséggel, allergiával küzdő gyerekek száma, és talán nekik is hasznos lehetne egy-egy felirat.

A tetoválásokat bármikor lehet használni, de főként a gyermektáborokban, délutáni foglalkozásokon vagy amikor nem a szülővel van a gyermek hosszabb távon, akkor ajánlott.

Nem tudunk mindig ott lenni a gyermekeink közelében, így fontos, hogy egy plusz támaszt adjunk a nevelők, segítők, orvosok vagy családtagok számára, hogyha bármi baj történik, esetleg mentésre kerül a helyzet vagy egy rosszullét bekövetkezik. Ekkor tudják rögtön, hogy plusz odafigyelést igényel a gyermekünk, esetleg milyen allergiával néznek szembe

– mondta el Andrea.

A telefonszámos tetoválással kapcsolatban pedig megtudtuk, hogy ezek akkor is hasznos eszközök lehetnek, amikor velünk vannak a kicsik, ugyanis egy fesztivál során, tömegrendezvényen, nyaraláson vagy kiránduláson egy pillanat alatt nekiindulhat a nagy felfedezőútjára a kicsi.

A telefonszámos tetoválás a nyári sláger, ugyanis ilyenkor van a legtöbb nyaralás, program, így egyértelműen a szülők között ez hódít, illetve a fesztiválozók is előszeretettel rendelnek, ők inkább vicces, frappáns tetkó tervekkel bombáznak. A lánybúcsúsokról sem szabad megfeledkezni, ők is szép számmal jönnek jobbnál jobb ötletekkel

– mesélt Andrea az igényekről kiemelve, hogy senki sem lesz rosszabb szülő ettől, ez nem arról szól, hogy figyelmetlen lenne a felnőtt, ez csak egy plusz biztonsági intézkedés.

A gyermekeket nem zavarja játék közben, nem esik le, nem hagyja el, nem akad bele semmibe, a minta pedig bármilyen lehet, így saját ízlésre lehet formálni minden korosztálynak a feliratot

–  így az alkotó, aki hozzátette, hogy bizonyos kor felett a gyermek is fel tudja tenni önállóan, így például a szülővel előre megbeszélt helyen egy egész nyári tábor alatt fent lesz az információ például a gyermek ételallergiájáról.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik