Otthon készült

Tiszaújvárosban megsütötték a világ leghosszabb palacsintáját

Facebook/I love Tiszaújváros
Facebook/I love Tiszaújváros
Az eredetileg tervezett 150 métert messze túlhaladták, és egy 250 méter hosszú palacsintával döntötték meg a rekordot.

A Hal a placcon program egy Guinness-rekordkísérlet színtere is volt Tiszaújvárosban a múlt hétvégén. Vitéz István – aki a barátai Csikó néven tisztelnek – arra vállalkozott, hogy egy speciális sütőszerkezettel az addigi 147 méteres rekordot megdöntve megsüti a világ leghosszabb palacsintáját – írta meg a Boon.

Csikó csapata az eredetileg tervezett 150 métert messze túlhaladták, és egy 250 méter hosszú palacsintával döntötték meg a rekordot. Ez közel két óra leforgása alatt sikerült. A rekordhoz mintegy 150 liternyi palacsintatésztát használtak fel.

A pakacsintakígyót feldarabolták és becsületkasszára értékesítették azzal a szándékkal, hogy a bevételét teljes egészében Balogh Nórának ajánlják fel. Ő egy 26 éves édesanya, aki egy speciális műlábra gyűjt, ami 12 millió forintba kerül és 6 millió önrészre van szükség.

Miután az összes palacsinta elfogyott, megszámolták a nap folyamán befolyt adományösszeget, amely 614 725 forint lett. Ennyivel sikerült támogatni Nórát, a kisgyermekes anyukát, aki így közelebb került céljához, hogy megvehesse a sokmilliós forintos művégtagot.

Kapcsolódó
4 ezer palacsintát sütöttek 27 óra alatt
Százharmincan önkéntes váltotta egymást a tűzhelyek mellett a jótékonysági célú tótkomlósi rendezvényen.
Olvasói sztorik