Otthon készült

Tojáshéjból készít tányérokat a fiatal lány

pixabay
pixabay
Az indiai feltaláló szerint a háztartási hulladék értékes kincs.

Egy indiai lány a hulladékot mindennapi javakká alakítja, új ötleteivel fenntartható termékeket hoz létre – közölte a DW Global Ideas.

Kapcsolódó
Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

Az indiai Midushi Kochchart az foglalkoztatta, hogyan lehetne másképpen hasznosítani a konyhában keletkező hulladékokat. A kreatív hölgy szeretett volna új életet adni a kidobásra ítélt anyagoknak. Midushi munkájával ráirányította a figyelmet arra, hogy a mindennapi “szemét”, mégsem csupán szemét, hanem értékes alapanyag lehet.

facebook / DW Global Ideas

Midushi Kochchar tojáshéjból tányérokat, pálmalevelekből lábbeliket készít. Újrahasznosított termékeivel hoteleket és gyógyfürdőket lát el, és hangsúlyozza, hogy az ökoszisztémával harmóniában gyárt minden egyes darabot.

Tanulmányok igazolják, hogy a fiatalabb fogyasztók Indiában környezettudatosabbak, és a fenntartható döntéseket részesítik előnyben. A gond az, hogy a szerényebb anyagi lehetőségek miatt nehezebben tudnak zöld megoldásokat választani. Midushi találmányainak köszönhetően a jövőben minden bizonnyal könnyebben tudják majd ökológiai lábnyomukat csökkenteni az ázsiai ország lakói.

Kapcsolódó
Élelmiszerhulladékból és algából készült biobőr
A termék vízálló, komposztálható, antimikrobiális és jó szakítószilárdsággal rendelkezik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik