Otthon készült

Egyszer kell begyúrni és 10 napig használható az isteni lángostészta

freepik.com
freepik.com
Fánknak is kiváló.

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatosság, és vele együtt a spórolás. Fontosak és hasznosak azok a praktikák, amik olcsóbbá és egyszerűbbé teszik az életünket. Ezek közül számtalan a háztartásban segít könnyebbé, pazarlásmentesebbé tenni a mindennapokat.

Rengeteget spórolhatunk, ha gondosan megtervezzük a bevásárlást, és csak a szükséges dolgokat vesszük meg. A főzés átgondolása is hasznos lehet a hétköznapokban, hiszen tudatos tervezéssel rengeteg időt spórolhatunk, ha pedig nem kell minden nap boltba járni, rengeteg pénzt is.

Egy remek megoldás ha nagy adagban főzünk, hiszen a nagy adagokat aztán kisebb mennyiségekre leosztva lefagyaszthatjuk, és így több napra előre előkészíthetünk ételt, egyszeri időráfordítással.

Másik jó megoldás, ha olyan ételeket készítünk, amik egy alapból többféleképpen variálhatók. Ilyen étel a 10 napig hűtőben tartható lángostészta is, amit csak egyszer kell begyúrni, s aztán hűtőben majdnem két hétig eláll, és frissen sütve isteni csemegét nyújt napokon át. Nagy előnye, hogy nem csak lángosnak, de számtalan egyéb tésztaételnek (pizza, húsos vagy virslis kifli) is lehet az alapja, ha pedig a sót elhagyjuk, fánknak is kiváló.

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm liszt
  • 5 deka élesztő
  • 1 kicsi tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál só

Tejjel és a többi hozzávalóval lágy tésztát készítünk úgy, hogy a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, és nem futtatjuk. A tésztát olajos zacskóban a hűtőbe tesszük, és 24 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután bátran süthetünk belőle folyamatosan, amit szeretnénk, a maradék tészta pedig még 10 napig eláll a hűtőben. A tésztából mindig olajos kézzel szedjünk.

Fánknak is kiváló, ha a sót elhagyjuk. Jó étvágyat!

Kapcsolódó
3 mennyei sütőtökös recept a levestől a desszertig
Az őszi-téli szezon kedvence a sütőtök.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik