Otthon készült

Idén kétezer forint is lehet a sajtos-tejfölös lángos a Balatonnál

wikimedia commons
wikimedia commons
Az áremelkedés elsősorban az energiaárak és az alapanyagok drasztikus emelkedésének köszönhető.

Bár a balatoni büfék többsége még nem nyitott ki, a megkérdezett lángosozók egybehangzó véleménye szerint jelentősen drágul a nyári szezon kihagyhatatlan finomsága a magyar tengernél, derül ki a G7 körképéből.

A portál Alsóőrsön, Keszthelyen, Balatonlellén és a Badacsonyban érdeklődött a lángos árának várható alakulásáról. Utóbbi helyszínen, a már nyitva lévő Badacsony Bisztróban a lángosok jellemzően 25-45 százalék körül drágultak, a sima például a tavalyi 650 forint helyett 950 lett.

Túléltünk két pandémiás meg egy háborús nyarat, de ez lesz a legnehezebb. Mostanra fognak az emberek úgy leereszteni anyagilag, hogy örülünk, ha lejönnek egyáltalán hozzánk

– nyilatkozta a keszthelyi lángosos.

A tavalyi körkép alapján a sima lángos jellemzően 800-1000 forintba került a Balatonnál, a sajtos-tejfölös pedig 1200-1600 forintba. A mostani érdeklődés alapján idén nehezen lehet majd lángost kapni 900 forint alatt, a sajtos-tejfölös ára pedig akár a 2000 forintot is elérheti – az egyik megkérdezettnél már tavaly 1880 volt egy ilyen.

Az áremelkedés elsősorban az energiaárak és az alapanyagok drasztikus emelkedésének köszönhető, de befolyásolhatja a balatoni vendéglátásban évek óta nehézséget okozó munkaerőhiány, és a vendéglátóhelyek bérleti díjának emelkedése is.

Kapcsolódó
Egekbe szökhet a fagyi ára
Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha az egész család fagyizik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik