Otthon készült

Két magyar kedvenc a világ legjobb levesei között

mti/vajda jános
mti/vajda jános
Nem nehéz kitalálni, melyik két specialitásról van szó.

A nemzetközi és magyar gasztronómiában rendszeresen választanak legeket vagy éppen kedvenceket. Nem is oly régen egy amerikai gasztrovlogger hirdetett eredményt a magyar halászlevek között, a Mit eszik az ország? online felmérésből pedig megtudhattuk, hogy görög salátával készül a magyarok legkedveltebb egészséges étele.

A mértékadó, utazással és gasztronómiával foglalkozó oldal, a TasteAtlas most összeállította a világ 100 legjobb levesének listáját. Nem meglepő, hogy a leves került a középpontba, hiszen ez mindig ad “beszédtémát” az étkezés kapcsán. Nálunk, magyaroknál különösen, hiszen a leves a főétkezések elhagyhatatlan része, variációi szinte kimeríthetetlenek.

De térjünk vissza a TasteAtlas felméréséhez, melyen igazán szép magyar siker született. Az alábbi, Facebookon is közzétett listájukon ugyanis a húsleveles 24., míg a gulyás a 16. lett.

Mint az összesítésből kitűnik, a listát a japán Tonkotsu rámen vezeti, megelőzve a lengyel Zureket és a török lencselevest.

Kapcsolódó
Megfázásra valódi gyógyír a tanyasi húsleves
Ma már tudományos kutatások is igazolják: a meleg, sós folyadék segíti a "náthavírus" elleni küzdelmet.
Olvasói sztorik