Otthon készült

Keresik az év gluténmentes kenyerét

Pixabay
Pixabay
A kenyerek és a péksütemények külön versenyeznek.

Tavaly után idén is meghirdették az országos gluténmentes kenyér-és péksütemény versenyt – írta a Nemzeti Agrárkamara.

2022-ben szakmai szervezetek összefogásával rendezték első alkalommal az első országos versenyt. A versenyfelhívás a hazai gluténmentes termelők, élelmiszergyártók számára jelent egy új innováció ösztönzést, bemutatkozási lehetőséget.

Hazánkban egyre több ember gluténérzékeny, akik csak speciális pékárút fogyaszthatnak. A program egyben figyelemfelhívás is az egészségügyi okokból nehézséget szenvedők egyre szélesedő csoportjára, a cöliákiásokra.

A megmérettetés mellett egy különleges összefogás is elindult: 2022-ben mintegy 1 tonna gluténmentes liszt, kenyér, száraztészta adomány került cöliákiás gyermekekhez és családokhoz a versenyben is induló, támogató cégek jóvoltából.

A 2023. évi versenykiírással együtt a Magyarok Kenyere program idén is várja és fogadja a gluténmentes termékfelajánlásokat.

Jelentkezni a nevezési lap megküldésével – a nevezes@liszterzekeny.hu címre, 2023.09.25., hétfő 24:00 óráig – lehet. A program felajánlásai kapcsán a magyarokkenyere@magyarokkenyere.hu címen bővebb felvilágosítás is kapható.

Az idei versenykiírás itt elérhető.

Kapcsolódó
Cöli cirok cipó az év gluténmentes kenyere
Péksütemény kategóriában a mákos kalács aratott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik