Otthon készült

Csodát tesz a hűtőben a konyhasó

pixabay
pixabay
A konyhasó rejtett kincse a háztartásoknak, többek között közömbösíti a szagokat és megköti a nedvességet.

A só az egyik legfontosabb, leggyakrabban használt ízesítőszer, emellett fontos szerepe van a tartósításban is. A sóval való gyógyítás, egészségmegőrzés több száz éves múltra nyúlik vissza. Azonban a konyhasó rejtett kincse a háztartásoknak, ami sokaldolúan felhasználható.

Sokan küzdenek a hűtő kellemetlen illatával. A boltokban többféle, hűtőszekrénybe tehető szagtalanítót kapni, ám ha meglátod, mit tesz a konyhasó a fridzsiderrel, akkor többé nem veszel majd semmi ilyesmit, írta cikkében a Mindmegette.

Tegyél konyhasót a hűtőbe, ami közömbösíti a szagokat

Vegyél elő egy kis tálkát, töltsd meg konyhasóval, majd tedd a hűtőszekrénybe. Érdemes a valamelyik polc hátsó részében tárolni, hogy ne legyen útban és így csökkented az esélyét annak, hogy felborítod.

A só képes megkötni a hűtő kellemetlen illatát, magába gyűjti az ételszagot, így nem kell költened drága szagtalanítókra. A sót érdemes pár havonta lecserélni, de nem kell kidobni, mert még segítségedre lehet a takarításban.

pixabay

A hűtőbe tett só megköti a nedvességet

Amellett, hogy a konyhasó remek szagtalanító, képes megkötni a nedvességet. A só híres arról, hogy magába szívja a nedvességet, így a párát is képes bizonyos mértékben megkötni. Ez a tulajdonság akkor lehet igazán hasznos, ha a gyümölcsöket, zöldségeket a hűtőben tárolod, ezekből ugyanis a hideg ellenére párolog a nedvesség. Nem beszélve arról, hogy a zöldségek egy idő után megpuhulnak, ezt a folyamatot lassíthatja a só is. Annak érdekében, hogy frissen tartsd a gyümölcsöket, tegyél közvetlenül melléjük a fiókba egy kis tálka sót. Fontos azonban, ha a só egyre nedvesebbé válik, cseréljük ki.

Kapcsolódó
Sóval is lehet gyomot irtani
Van néhány nem mérgező gyomirtó, amely hatékony a gyomok ellen, mint például a konyhasó, amit leginkább járda, terasz kövezete közötti gyomok ellen használhatunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik