10 perc alatt elkészül a bögrés mézeskalács

Olcsó és gyorsan elkészíthető.

A Nosalty egyszerű, de nagyszerű receptjével garantáltan finom és puha mézeskalács készíthető.

Hozzávalók

Elkészítés

Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre.

A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.

Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok. Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk. Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.

Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC (NEM TÖBB!) alatt megsütjük. Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz. Ez a kulcs!

Ne tegyük zárt dobozba, hadd szívja be a levegő páráját, és akár egy hónapig is puha marad.

Kapcsolódó
Ismerd meg a fahéjat: az isteni öröm növénye, az oltalom fűszere
Lélektani hatását tekintve talán nem véletlen, hogy a nagy ünnepeink fűszere.