Otthon készült

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mandarinlekvár két hozzávalóból

pexels
pexels
Semmiféle különösebb lekvár főzési tapasztalat nem szükségeltetik hozzá. Mindösszesen egy óra alatt kényelmesen elkészíthető.

A lekvár főzés, dzsemkészítés a gyümölcsök tartósításának legrégebbi módja. Az otthon főzött valódi gyümölcslekvároknak nincsen párja, amiket szinte bármilyen szezonális gyümölcsből el tudunk mi magunk is készíteni.

A tél igazi sztárját, a mennyei mandarin lekvárt nagyon könnyű elkészíteni, ami a család kedvence lesz, írta honlapján az Agrároldal.

pixabay

Hozzávalók

  • 240 g mandarin (a megtisztított gyümölcs mennyisége kell, hogy ennyi legyen, tehát érdemes többet vásárolni)
  • 150 g cukor
  • 150 g mandarin (kezeletlen héja)

Ebből a mennyiségből egy közepes üvegnyi lekvár lesz.

Elkészítése

  • A mandarinokat először is megmossuk, majd ezután félbevágjuk és alaposan kifacsarjuk a levüket.
  • A mandarinok kezeletlen héjára is szükségünk lesz, az üres héjakat ugyanis egy nagy lábas vízben fel kell tenni főni.
  • Arra oda kell figyelni, hogy a héjak mindvégig a víz alatt maradjanak, mi ezt egy kisebb méretű tányérral biztosítottuk, de egy fedő is jó alternatíva lehet, 20 percig kell főzni a héjakat, majd le kell szűrni, és öblíteni.
  • Ezután a héjak belsejéből kikaparjuk egy kiskanállal a hártyákat, a megtisztított héjat pedig vékony csíkokra vágjuk.
  • Majd következik a mandarin leve: a mandarinok kifacsart levét feltesszük főni a cukorral és az apróra vágott héjjal.
  • 25 percig, alacsony lángon főzzük, majd sterilizált üvegbe tesszük, és hagyjuk a pulton kihűlni.

pixabay

A mandarinlekvár felhasználása

A mandarin egy igazi téli finomság, így a mandarinlekvárnak is biztos nagy sikere lesz. Egy egyszerű vajas pirítóst is nagyszerűen megfűszerezi, így bármelyik téli reggelit megkoronázhat, már csak egy forró tea kell mellé.

Kapcsolódó
Így készül a mennyei ízvilágú, isteni hecsedli
Igazi vitaminbomba a csipkebogyó lekvár.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik