Otthon készült

Meghirdették az év strandétele versenyt

Heim Alexandra
Heim Alexandra
Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni.

Idén tizedszer hirdeti meg a Balatoni Kör Európa első és máig egyetlen strandétel versenyét, az Év Strandétele versenyt, ami nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztro kínálata.

Az elmúlt években olyan ételek nyertek mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves és a koviubi leves.

Heim Alexandra

Az idei fő újdonság, hogy stranddesszert kategóriában is különdíjat adnának a legjobbnak, akár a szokásos palacsinta, goffri, rétes kínálat kreatív megújításával vagy egy teljesen új stranddesszert kitalálásával.

A versenyben idén is kiemelten értékelik, akár különdíjjal is a jó árasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást.

Két éve külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, ebben a kategóriában is már erős a balatoni kínálat.

Idén is szeretnének vegetáriánus, illetve vegán különdíjat kiadni, ezért biztatják a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, mivel ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a balatoni
kínálatot.

Heim Alexandra

Nevezni július 10-ig lehet az info@balatonikor.hu e-mail címen.

A nevezni kívánt ételek kritériumai az alábbiak:

  • az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • gyorsan és akár büfékben is elkészíthető (bisztró kategóriában lehet nevezni különlegesebb ételeket is)
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely kínálatában.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát.

Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek – például sült kolbász, palacsinta – sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, illetve sokkal jobban készítik a megszokottnál.

A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat, vagyis nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli helyen üzemel.

Kapcsolódó
Ez a strandmenü hidratál, védi a bőrt, hűsít és finom is
Kis kreativitással és előkészülettel könnyen varázsolhatunk üdítő finomságokat a vízpartra is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik