Így marad friss télig a most leszedett paradicsom

A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" paradicsomhoz.

A legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk “friss” paradicsomhoz, írta a Nosalty.

A fagyasztó egy méltatlanul keveset emlegetett konyhai eszköz, ha a paradicsomról, és annak hosszú távú eltárolásáról van szó, pedig jobb megfontolni, hogy beemeljük a gyakran használt trükkjeink közé. A legmeglepőbb dolog a paradicsom fagyasztásakor az, hogy milyen könnyű. A folyamat szinte pofonegyszerű.

A paradicsom fagyasztásának legegyszerűbb módja

Ha azt szeretnéd, hogy a paradicsomokat télen is gazdag szószokban és ízes pörköltekben lásd viszont, akkor a fagyasztás tökéletes.

Ez a lusta, mégis okos módszer tényleg gyerekjáték: élénk íz, megfelelő savasság lesz a jutalmunk még hónapokkal a fagyasztást követően is.

pixabay

Ezzel a módszerrel jár egy bónusz is

Miután a fagyott paradicsomot kiolvasztottuk szobahőmérsékleten, a hűtőszekrényben vagy a mikrohullámú sütőben, a bőrét is rögtön le tudjuk húzni, amivel az elkészítési folyamatot is felgyorsítjuk.

A paradicsom jótékony hatásai

Kapcsolódó
Csodát tesz a paradicsommal a szódabikarbónás víz
A szódabikarbónás víznek nagyon sok jótékony hatása van, amiket a veteményeskertünkbe kamatoztathatunk.