Virágzó vidékünk

Lejáratják vagy valóban hibás a Szatmári ágyas szilvapálinka?

A Tesco minőségi hiányosságokra hivatkozva levette áruházai polcairól a terméket.

A laboratórium által kiadott eredmény szerint a Szatmári ágyas szilvapálinka minősége nem megfelelő, súlyos íz és illathibája van, ezért a termék visszahívása a “nem megfelelőség” miatt történt – mondta Horváthné Sélley Erzsébet, a Vas Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági, növény- és talajvédelmi főosztályának vezetője csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A pálinka ellenőrzése az éves monitoring terv alapján, szúrópróbaszerű ellenőrzés során történt, az érzékszervi vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal akkreditált budapesti laboratóriuma végezte, és nem a termék lejáratása volt a cél.

Horváthné Sélley Erzsébet leszögezte: a laboratóriumi eredmény alapján született határozattal szemben a terméket előállító társaság szerdai határidővel fellebbezést nyújthatott be.

Szerdán a Tesco-Global Áruházak Zrt. honlapján tette közzé, hogy kivonja a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját. Az áruházlánc az MTI megkeresésére közölte: a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályának határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását, a termékkel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során.

Simonvárosné Barkó Judit
Fotó: MTI

A terméket gyártó társaság ugyanakkor azt közölte az MTI-vel, hogy

a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél.

Kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt!

Címfotó: MTI – Marjai János

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik