Virágzó vidékünk

Utcanevek, amikről nem is hinnénk, hogy léteznek

A napokban a  Lájk.hu figyelt fel egy posztra, ami egy mosolyt fakasztó utcanévre hívta fel a figyelmet. A Csömörön található Kacérgiliszta utca név valljuk meg, a borúban is derű.

A kacérgiliszta alapvetően egy  horgászcsali, amelyet a külföldi webáruházak “Flirt Worm”, vagyis (nyers fordításban) “flörtölő kukac” néven árusítanak. Az elnevezés valószínűleg arra utal, hogy a csali a halak számára igencsak kelleti magát. Innen tehát a “kacér giliszta” elnevezés.

A Kacérgiliszta viszont nem az egyetlen utcanév, amire felkapjuk a fejünket.

Az utóbbi években számtalan ötletes, fantáziadús utcanévvel gazdagodtunk, szemezünk néhányat.

Utcatúra invitáló

Amennyiben Zalaegerszegen járunk érdemes ellátogatni a Szélhordta utcába, talán pletykahegyeken túl mást is arra fújt a szél.

A borkultúra terjedésével egyre több településen sétálhatunk Bor utcán. Ezek akár  kiemelt desztinációk is lehetnének, hisz Bor utcában andalogni több, mint egyszerű romantika.

Jókedvű túránknak kár lenne gátat szabni, tehát irány Kecskemét külterülete, ahol vígsággal vár az Umcacca utca.

Ha kevésbé mértéktartóra sikeredett egy-egy utcatúra, kijózanító megoldásként átruccanhatunk Szolnok, Veder utcájába.

Ha véletlenül mégis Csács környékében gondolkodnánk, nem árt az óvatosság, hiszen itt könnyen Zsák utcába keveredhetünk.

Egy biztos, Angyalföldön, a Szomszéd utcában nem érhet meglepetés, ha azt vesszük, elég közelinek és talán barátinak is tűnik.

Bűneinket megbánva sétálhatunk Máriaremetén a Miatyánk utcában, majd folytathatjuk utunkat Budafok-Tétényben a Halk utcán.

Túránk végén mindenképp ejtsük útba Nagykanizsán a jól hangzó Cimbora utcát, mert ahogy mondani szokták, minden jó, ha a vége jó.

Felétek milyen mókás, különös utcanevek vannak? Írjátok meg a kommentben! 

Kiemelt fotó: utcatáblák

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik