Virágzó vidékünk

Zsebre tehetjük Erdély hét csodáját

Az új weboldalnak letölthető mobilalkalmazása is van.
Korábban a témában:

Már elérhető az erdely7csodaja.ro weboldal, amelyen két nyelven – angolul és magyarul – elérhető minden „csoda”, amely szerepelt a májusban, a Transindexen indított szavazáson. A portálra folyamatosan kerülnek fel a további csodák, amelyeket a szavazók ajánlottak a kampány idején – írta a Székely Hírmondó.

Gyergyószentmiklós, 2013. augusztus 5.
A Gyilkos-tó a Hargita megyei Hagymás-hegységben, Gyergyószentmiklóstól 25 kilométerre 2013. augusztus 5-én.
MTI Fotó: Varga György
Megválasztották Erdély hét csodáját
A Gyilkos-tó és a szomszédságában levő Békás-szoros kapta a legtöbb szavazatot.

A weboldal készítői fontosnak tartják, hogy amellett, hogy bemutatják Erdély értékeit és látványosságait, arra is ösztönözzék az itt élő vagy ide utazó közösséget, hogy figyeljen és vigyázzon ezekre az értékekre. Ezért hoztak létre egy olyan értékelési rendszert, amely által az utazó vagy az itt élő jelezheti, hogy milyen állapotban van az illető csoda.

Gyergyószentmiklós, 2013. június 8.
Az erdélyi Békás-szoros 2013. június 8-án. A Nagyhagymás Nemzeti Park területén lévõ tektonikus eredetû szurdokvölgy a Hargita megyei Hagymás-hegységben húzódik, a Békás-patak völgyében.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az értékelésekhez három jelentős szervezet adta a nevét: a WWF, a Kallós Zoltán Alapítvány és a Transylvania Trust.

Erdély nem csak hegyek és völgyek, nem csak magyar Kolozsvár és szász Nagyszeben. Erdély Európa kicsiben. A Földgolyó kicsiben. A világ. Tündérkert és Pokol. Erdély a múlt, a költészet, a mindig bizonytalan jövő. A soha be nem teljesülő vágy. Ábránd. – olvasható a weboldalon.

Erdély csodái weboldalának letölthető mobilalkalmazása is van, így bárki könnyen zsebre teheti ezeket a gyönyőrűségeket, és naprakészen tájékozódhat mobiltelefonján az újabb történésekről.

Gyergyószentmiklós, 2013. június 6.
A Békás-patak az erdélyi Békás-szorosnál 2013. június 6-án. A Nagyhagymás Nemzeti Park területén lévõ tektonikus eredetû szurdokvölgy a Hargita megyei Hagymás-hegységben húzódik, a Békás-patak völgyében.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hamarosan elérhető lesz a honlap román nyelvű változata is. A szervezet a jövőben szeretne újabb kampányt hirdetni, és minél több erdélyi csodát bemutatni.

Kiemelt kép: Bereczki Barna

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.