Virágzó vidékünk

Eladó egy mesés kastély Vas megyében

Valódi álomotthon keresi gazdáját Sorokpolányban. A csodás kastélyt 8 milliárd forintért kínálják.
Korábban a témában:

Eladóvá vált a Vas megyei sorokpolányi kastély. A vételárért, azaz 8 milliárd forintért a leendő tulajdonos 3600 m2 birtokot vásárol, rajta a pazar, 41 szobás ( 19 hálószobás) kastéllyal. A hollywoodi luxusotthonokat idéző magánkastély Kolos László tulajdona. A dán milliárdos a kétezres évek elején vásárolta meg az önkormányzattól a lepukkant épületet- írja a Nyugat.hu.

A húskereskedelemben utazó üzletember nemcsak rendbe tette az épületet és környékét, de általában évente egy-egy napra meg is nyitotta a látogatók előtt.

Fotó: barnes-hungary.com
Fotó: barnes-hungary.com

A kastély története

A kastély első tulajdonosa az Akats család volt 1549-ben, 1891-ben több tulajdonos után pedig Szapáry Géza gróf, a királyi udvar vezetője vásárolta meg, aki Artur Meining építésszel eklektikusabb stílusban újjáépíttette az épületet. Később az osztrák Buchenrode család 1930-ban építtette újjá a kastélyt Bauer Leopold professzor és építész tervei alapján, 1945-ben  orosz kórházként használták az épületet, majd 1950-től helyi köziskolaként funkcionált. A mai tulajdonosa 2001-ben vásárolta meg az ingatlant, 2004-ben kezdte meg az újjáépítését és felújítását. A fő cél az volt, hogy visszanyerje a kastély 1898-as évek eredeti stílusát és életérzését – olvasható a Barnes-Hungary hirdetésében

Fotó: barnes-hungary.com
Fotó: barnes-hungary.com

Néhány érdekesség a kastélyról

 • A 2. emeleten 6 vendégszoba található, illetve további 12 vendégszobát lehet kialakítani ezen a szinten.
 • A belső tér és a hozzá tartozó bútor kollekció exkluzív és antik.
 • Az épületben központi fűtés áll rendelkezésre, de a 26 db antik kandalló is tökéletesen működik.
 • A bútorok főrészt Oroszországból, Olaszországból, Kínából, Franciaországból, Angliából, Dániából, Ausztriából és Magyarországból származnak. A szőnyegek (kb. 80) elsősorban Kínából és a Közel-Keletről származnak.
 • A festmények (kb. 400) Olaszországból, Spanyolországból, Hollandiából, Németországból, Dániából származnak valamint a kastély Kínai és Japán kerámia gyűjteménye is egyedülálló.
 • Van egy tipikus angol park és egy új, nagyon szép japán kert is a birtokon, melyet vízesés és patak tesz még vonzóbbá, illetve a japán kertben koi pontyokkal teli kis tavacska is található.
 • Az istálló 6 ló befogadására alkalmas. Ugyanitt 4 autó számára építettek garázst, ugyanakkor egy karbantartó szoba és egy személyzeti szoba is kialakításra került.
 • Épült egy  madárház is és egy ehhez tartozó bekerített udvar a pávák számára.
 • Automatikus vízelvezetést alakítottak ki az egész birtok alatt a Sorok folyóból. A víz ingyen van. A Sorok folyón két híd keresztezi egymást, összekötve ezzel a parkot.
 • Mostani tulajdonosának hála kb. 5000 új fa és egy millió növény, virág került beültetésre a birtokon. A park tökéletes állapotban tartásán és gondozásán 4 kertész dolgozik folyamatosan.
 • A parkban számos szobor is található: Apollo szökőkút delfinnel, szökőkút Lédával és a hattyúval a 15. századból, Apollo szobra delfinnel a 15. századból valamint egy márvány pavilon.
 • A kastély és a park rekonstrukciójához az anyagokat Szíriából, Egyiptomból, Thaiföldről, Kínából, Brazíliából, Ausztriából, Olaszországból, Indiából, Szlovéniából, Németországból és Ukrajnából importálták.
9 Fotó megtekintése

Eladó egy mesés kastély Vas megyében

Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +
Fotó: barnes-hungary.com
Még több +

További információ és fotók ITT.

Címlapfotó: barnes-hungary.com

Elfelejtett kastély, amit három hónapig Sissi újraálmodott ruháival népszerűsítettek
Platthy kastély, ahonnan Kazinczy Ferenc 20 évig irányította az irodalmi életet.

Kommentek

Pécs, 2018. október 19.
Az év fájának választott mandulafa a pécsi Havihegyen 2018. október 18-án.
MTI/Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.