Virágzó vidékünk

Ez az ország legdrágább eladó barokk kastélya

Baranya megye legelegánsabb homlokzatú, műemléki védelem alatt álló barokk kastélya várja új gazdáját.

Eladó Baranya megye legelegánsabb homlokzatú, műemléki védelem alatt álló barokk kastélya. Az 1700-as években épült főúri kastélyok egyik legrangosabb képviselője a bükkösdi Petrovszky-kastély az ország egyik legmagasabb áron kínált ingatlana – írta az ingatlan.com. A portál toplistáján mindössze egy budapesti, Andrássy úton álló kastély előzi meg  árával a bükkösdi kastélyt, amelyért a tulajdonosa  jelenleg 2,8 milliárd forintot kér.

Fotó: Facebook

A kastély 1732 és 1738 között Joseph Emanuel Fischer von Erlach, Mária Terézia császári főépítésze tervei alapján készült, Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond megrendelésére. Az 1800-as években a Jeszenszky család birtokolta. Az 1950-es években a kastélyt államosították. Először az állami gazdaság birkahodálynak használta az emeleti helyiségeket, majd ezt követően gyermekotthonként és iskolaként funkcionált. 1999 óta magánkézben van.

Fotó: Kiss Norbert/Facebook

A 16 hektáros parkban álló kastély megjelenése teljesen egyedi. Az elhanyagolt szerkezeti elemeket visszaállították, kívül-belül renoválták a mennyezetet, a falakat, és egyéb burkolatokat, új villany, víz, fűtés vezeték-rendszert építettek ki. A felújítás tekintetében egyértelműen kiemelkedik Dr. Kovács Bálint építészmérnöki tudása, aki hozzáértést, pénzt, fáradtságot nem sajnálva több mint két éven keresztül vezette a kastély korhű, esztétikus és egyedülálló renoválását.

Az eladó kastélyról IDE kattintva további fotók is megtekinthetők.

Kiemelt fotó: Facebook

Eladó a magyarországi kastélyok ékköve
1,55 milliárd forintért kínálják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik