Virágzó vidékünk

Ez az ország legdrágább eladó barokk kastélya

Baranya megye legelegánsabb homlokzatú, műemléki védelem alatt álló barokk kastélya várja új gazdáját.
Korábban a témában:

Eladó Baranya megye legelegánsabb homlokzatú, műemléki védelem alatt álló barokk kastélya. Az 1700-as években épült főúri kastélyok egyik legrangosabb képviselője a bükkösdi Petrovszky-kastély az ország egyik legmagasabb áron kínált ingatlana – írta az ingatlan.com. A portál toplistáján mindössze egy budapesti, Andrássy úton álló kastély előzi meg  árával a bükkösdi kastélyt, amelyért a tulajdonosa  jelenleg 2,8 milliárd forintot kér.

Fotó: Facebook

A kastély 1732 és 1738 között Joseph Emanuel Fischer von Erlach, Mária Terézia császári főépítésze tervei alapján készült, Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond megrendelésére. Az 1800-as években a Jeszenszky család birtokolta. Az 1950-es években a kastélyt államosították. Először az állami gazdaság birkahodálynak használta az emeleti helyiségeket, majd ezt követően gyermekotthonként és iskolaként funkcionált. 1999 óta magánkézben van.

Fotó: Kiss Norbert/Facebook[/caption]

A 16 hektáros parkban álló kastély megjelenése teljesen egyedi. Az elhanyagolt szerkezeti elemeket visszaállították, kívül-belül renoválták a mennyezetet, a falakat, és egyéb burkolatokat, új villany, víz, fűtés vezeték-rendszert építettek ki. A felújítás tekintetében egyértelműen kiemelkedik Dr. Kovács Bálint építészmérnöki tudása, aki hozzáértést, pénzt, fáradtságot nem sajnálva több mint két éven keresztül vezette a kastély korhű, esztétikus és egyedülálló renoválását.

Az eladó kastélyról IDE kattintva további fotók is megtekinthetők.

Kiemelt fotó: Facebook

Eladó a magyarországi kastélyok ékköve
1,55 milliárd forintért kínálják.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.