Virágzó vidékünk

Megkezdődött az ország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása

Fókuszban az agrárium modernizációja és az élelmiszeripar kihívásai.

A 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK) szeptember 26. és 29. között rendezik meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény mintegy 40 ezer négyzetméteren fogadja az érdeklődőket, írta az MTI.

Napjainkban a magyarországi élelmiszer-termelésben rejlő lehetőségek az agrárium modernizációja és digitalizációja segítségével használhatók ki, amely hozzájárulhat a magyar mezőgazdaság versenyképességéhez is. A mezőgazdaság jelenleg a legnagyobb felhasználója a legmodernebb ipari és technológiai fejlesztéseknek és megoldásoknak.

Fotó: Facebook/OMÉK 2019

Új technológiák az agráriumban

Újabb lendületet kapott az agrár digitalizációval, amely által olyan mennyiségű és minőségi adathoz lehet jutni, amelyek  feldolgozásával sokkal pontosabb és precízebb gazdasági döntések hozhatók, ezáltal csökkenthető a termelés kockázata, növelhető a termelés biztonsága, hatékonysága, így pedig a teljes kibocsátás is. Az OMÉK egyik fő célja, hogy bemutassa a rendelkezésre álló technológiákat, nemcsak a termelésben, hanem az élelmiszerfeldolgozásban is.

Az OMÉK szakmai napjának lebonyolításában a szaktárca mellett a kiállítást szervező Agrármarketing Centrum (AMC) partnere, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) vesz részt, a partnerország pedig Marokkó.

Fotó: Facebook/OMÉK 2019

Fókuszban az élelmiszeripar

Az OMÉK egyszerre szól a szakmához, az üzleti környezethez és a nagyközönséghez. Idén a fókuszban a magyar élelmiszeripar áll. Lesz állat-, valamint mezőgazdasági gépbemutató, látványkonyha, kóstoltatások, a gyerekek számára élménygazdasággal és könnyűzenei koncertek is. A rendezvényen fellép a Csík Zenekar, Király Viktor és a Magna Cum Laude.

Mindezek mellett a Gasztro Passzázson élőzenés piknikkel, valamint kézműves és prémium magyar élelmiszerekkel várják a látogatókat és válogatott magyar élelmiszereket mutat be a Közösségi Élelmiszer Stand is. A rendezvény teljes programkínálata IDE KATTINTVA érhető el.

Kiemelt kép: Facebook/OMÉK 2019

Olvasói sztorik