Virágzó vidékünk

Tatán idén is tilos a szilveszteri tűzijátékozás

A cél, hogy a vadludak is egészségben és nyugalomban köszönhetik a következő esztendőt.

A szilveszterhez közeledve egyre aktuálisabbá válik a kérdés. Vajon sikerül újra csendessé varázsolni Tatát szilveszter éjjelét? – teszi fel a kérdést Facebook oldalán az MME Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoportja.

Tovább szigorították a téli tűzijátékok tilalmát Tatán
Az első magyar város, ahol Szilveszter napján nem lesz durrogtatás.

2018 őszén a város önkormányzata kiállt a vízimadarak védelem mellett és megalkotta azt a rendeletet, ami lehetőséget adott arra, hogy november 1. és február 28. között tiltva legyen a pirotechnikai eszközök használta Tata város területén. A rendelet elfogadása után vegyes volt a fogadtatás, viszont jóval többen voltak, akik támogatásukat fejezték ki.

Örömteli volt, hogy 2018 szilveszter éjjele majdnem teljesen csöndes volt és az Öreg-tavon pihenő vadludak és vízimadarak felét sikerült a városban tartani. Erre nagyon régóta nem volt példa.

December 31-én és január 1-jén újra bebizonyíthatja minden tatai, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a város egyik különleges természeti kincsét megóvva el tud engedni egy apró szeletet az ünneplésből. Ezáltal a hozzánk minden évben visszatérő vadludak is egészségben és nyugalomban köszönhetik a következő esztendőt.

Az állatvédők és sok állattartó szerint nemcsak Tatán kellene alkalmazni a tiltást, hanem az egész országban. A támogatók emlékeztetnek arra, hogy a kutyatartók egyik rémálma a szilveszteri tűzijáték és durrogtatás, amikoris házi kedvencek sokásága indul világgá rémületében.

Nemzetközi kitüntetést kapott Tata a vadludak védelméért
Ramsari Város címet kapott a település.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik