Virágzó vidékünk

Ez az ország legszebb birtoka a közönség szerint

Hajdúnánási gazdaság lett a befutó.

Az Agrotrend csoport idén is meghirdette a Magyarország legszebb birtoka versenyt. A szervezők  hét kategóriában – állattenyésztő birtok, gyümölcstermesztő birtok, kertészet, családi gazdaság, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztő birtok, szőlészet-borászat – hirdetnek győztest, közülük kerül majd ki az abszolút első.

Bemutatták Magyarország legszebb birtokát
1990 óta működik a családi vállalkozás.

A kategóriák legjobbjait – kategóriánként 3-3 jelöltet – már kiválasztott a szakmai zsűri, közülük internetes szavazáson választották meg a közönségdíjast. A szavazás augusztus 15-én kezdődött és augusztus 30-ig tartott.

A szavazatok alapján 2020-ban a Magyarország legszebb birtoka verseny közönségdíjasa a családi gazdaság kategóriában versenyző hajdúnánási Nyakas Farm lett.

Az ünnepélyes díjkiosztóra – ahol kihirdetik a kategóriák legjobbjait, az abszolút győztest, valamint a közönségdíjat is átadják – 2020. szeptember 12-én nagyszabású, díszvacsorával egybekötött gálaest keretében kerül sor.

Nyakas Farm

Nyakas András Hajdúnánás határában 1981 óta foglalkozik állattartással és növénytermesztéssel. A hajdúnánási farm ma már az ország egyik legmodernebb és legnagyobb tejelő szarvasmarha telepével és tehénállományával rendelkezik. A cég mintegy 1800 hektáron gazdálkodik, az állatállomány közel 4800 darab Holstein-fríz fajtájú szarvasmarhából áll. A cég 5 telephelyén évi 23 millió liter tejet állítanak elő. Nyakas András tevékenységét több díjjal ismerték  el. Az évek során elindult a generációváltás, az irányítás fokozatosan átkerül fiai, az agrármérnök végzettségű András és Tamás kezébe.

Kiemelt kép: magyarorszaglegszebbbirtoka.hu

Derecskei okoskert lett 2019-ben Magyarország legszebb birtoka
A közönségdíjat is a győztes kapta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik