Virágzó vidékünk

Leengedték a népszerű Heves megyei horgásztavat

szinok gábor
szinok gábor
A katasztrófavédelem súlyos hibákat tárt fel az Ostorosi-víztározó működtetésében.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elején az Ostorosi-víztározó leengedését kérte, mivel több probléma is felmerült, írta az Egri Ügyek.

Kapcsolódó

A földgát és a zsiliprendszer állapota nincs rendben, az úgynevezett fenékleürítő nem működik megfelelően, és a vizsgálatok során kiderült, hogy a gát alatti alagút is szivárog.

A katasztrófavédelem és a vízügyi hatóság megállapította, hogy a Tarnamenti Vízgazdálkodási Társulás az elmúlt időszakban nem látta el megfelelően a feladatát, a karbantartás hiánya pedig ezeket a hibákat eredményezte.

Az ostorosi tó vizét az Ostoros-patakon keresztül eresztették le, a vízszint mostanra érte el a javításokhoz megfelelő szintet, ami 1,5-2 méteres apadást jelent.

A tó elsődleges feladata az árvízvédelem, de horgásztóként is népszerű. Böjt László polgármester tájékoztatása szerint törekedni fognak arra, hogy a hibák kijavítása után a horgászati lehetőség megmaradjon.

Böjt Lászlóa a TV Egernek nyilatkozva elmondta: bízik abban, hogy nyár végére megvalósulhat a helyreállítás, azaz a gát, a zsiliprendszer, valamint a jégtörő betonlapok karbantartása, melyek fontos tényezők az árvízvédelem biztosításához.

Kapcsolódó
Visszakapja a természet a Kiskunság egyik legszebb tavát
Cél, hogy a lehetőségekhez mérten visszaállítsák az egykori szikes tó eredeti mederalakulatát.
Olvasói sztorik