Virágzó vidékünk

Elindult a bringás kihívás, melyben 7 város méretteti meg magát

Kiderül, hogy melyik városban mozdul meg több bringás, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak az emberek, cégek, intézmények.

A járvány miatt az idén  a hagyományostól eltérő módon népszerűsíti a Magyar Kerékpárosklub a kerékpározást, Inkább bringázz! jelmondattal.

Havonta más-más városban biztatnak a kerékpározásra

Áprilistól októberig országos online kampánnyal, havonta pedig más-más kiemelt városra szabott – bringás bejárásra nyitott cégeknek szóló workshopokkal és a kerékpárral közlekedőknek nyereményjátékokkal kísért – helyi kampányokkal igyekeznek népszerűsíteni a hétköznapi bringázást ebben az évben is.

Kiderül, hogy melyik városból jön majd a legtöbb bringás fotó

Az idei kampány egyik újítása, hogy közelebb viszik az eseményeket a hazai nagyvárosokhoz, ahol a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezik a kampányt. Ezzel nem titkolt cél, hogy részben felkeltsék az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdul meg több bringás, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a hétköznapi kerékpáros közlekedés elősegítésében.

Áprilisban Budapesttel kezdődött a kihívás, majd minden következő hónapban másik városban folytatják. Sorra kerül Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár, persze a sorrend változhat. A soron következő várost mindig az előző hónap végén jelentik be.

A Bringázz a munkába! csapata a Magyar Kerékpárosklubbal, illetve annak helyi tagszervezeteivel közösen, az Aktív Magyarország támogatásával részben azokat igyekszik megszólítani, akiknek a bringázás eddig csak hobbit, sportot vagy hétvégi kikapcsolódást jelentett, részben pedig a kerékpáros munkába járásra nyitott cégeknek és vállalkozásoknak, a kerékpáros közlekedést fontosnak tartó önkormányzatoknak szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy igazán kerékpárosbaráttá váljanak.

Mindeközben hetente jelennek meg a Bringázz a Munkába! Facebook-oldalán és a Magyar Kerékpárosklub Youtube-csatornáján az oktatóvideók, érdekességek, melyeket érdemes követni, és persze leginkább minél többet bringára pattanni.

Kapcsolódó
Egyedülálló Európában a belga tó vizébe süllyesztett bicikliút
Megnyitása óta több mint 300 ezer kerékpáros látogatta meg a különleges hidat.
Olvasói sztorik