Virágzó vidékünk

Íme a TOP 10 pünkösdi úticél az országban

pixabay
pixabay
A vendégek háromnegyede nem wellness-szálláshelyre megy.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők megkezdik az utazásokat:  a Szallas.hu által közvetített bruttó foglalási érték 42 százalékkal nőtt pünkösdre az egy évvel korábbihoz képest – közölte a portál az MTI-vel.

Kapcsolódó
Retró InterCityvel utazhatunk a Balatonra a pünkösdi hosszú hétvégén
A retró étkezőkocsi étlapján a tavalyi retró hétvégék kedvelt fogásai szerepelnek.

A Szállás.hu legfrissebb felmérése szerint Eger, Gyula, Siófok, Pécs és Budapest vonzza a legtöbb vendéget a hosszú hétvégén. A régiós toplistán Észak-Magyarország és Balaton végzett az élen. Nyugat-Dunántúl iránt nőtt a leginkább az érdeklődés, 42 százalékkal többen foglaltak ide, mint az előző évben.

Mivel a pünkösdi hosszú hétvége az első kiemelt időszak az enyhítések bejelentése óta, ki is használják ezt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

– jelezték a közleményben.

A Szállás.hu által közvetített  átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 9217 forint, ez közel 20 százalékos emelkedés az előző évhez viszonyítva. Tavaly a pünkösdi hosszú hétvégén a foglalások 72 százaléka 50 ezer forint alatti, ötödük 50 001 és 100 000 forint közötti kosárértéket képviselt. Idén a foglalások 60,4 százaléka 50 ezer forint alatti, 26,8 százalékuk 50 001 és 100 000 forint közötti, 8,3 százalékuk 100 001 és 150 000 forint közötti kosárértéket jelent.

Átlagosan így többet költenek szállásra a magyarok, ami viszont nem csak az áremelkedésből adódik

– emelte ki Trepess Beatrix, a Szallas.hu közösségi média és PR-menedzsere a közleményben.

Kapcsolódó
Ez lett az évtized legjobb szálláshelye Magyarországon
A legjobbaknak járó díjakat vasárnap adták át Budapesten.

Hozzátette: az utazás hosszának vagy az utazók számának növekedése is hatással van a kosárérték növekedésére. A szakértő szerint beindultak az utolsó pillanatos foglalások is, sokan csak ekkor véglegesítik foglalásaikat, így a statisztikák folyamatosan változnak.

A foglalások alapján a legnépszerűbb tíz belföldi úti cél listájára még Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged és Zalakaros fért fel. A régiók között még a Dél-Alföld és az Észak-Alföld régióban mértek kedvező változást, míg előbbinél 24,2 százalékkal, utóbbinál 6,5 százalékkal nőtt a foglalások száma

– mondta Trepess Beatrix.

A vendégek közel harmada hotelben, 26 százaléka apartmanban, 23 százaléka vendégházban, 15 százaléka panzióban és 5 százaléka egyéb szálláshelyen tölti pihenését. Az átlagos foglalási hossz 2,15 éjszaka.

A legtelítettebb nap május 24-e, hétfő lesz. A vendégek háromnegyede nem wellness-szálláshelyre megy. Az oldalon foglalók 99,78 százaléka belföldi úti célt keres fel.

Kapcsolódó
A világ egyik legjobb úticélja lett az Országos Kéktúra
A National Geographic nagyon előkelő helyre sorolta az ikonikus magyar útvonalat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik