Virágzó vidékünk

Szedd magad a Balaton “legtitkosabb” levendulásában

Szent Balázs-hegyi levendulás
Szent Balázs-hegyi levendulás
Csodás ültetvény lett a Szent Balázs-hegyi telken.

Laszip Tamás évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy Balatoncsicsón, a Szent Balázs-hegyi telke végét megmenti a gyomoktól, és levendulát termeszt majd a kicsinyke földdarabon.

Kapcsolódó
Kiskertünk ékessége az ezerarcú levendula
Ismert és népszerű virágunk a gyógyászatban is számos módon felhasználható.

Először megtanulta, hogy a franciák miként termesztik és gondozzák a levendulát, majd beszerezte a legszebb töveket és hozzájuk az öntözőrendszert. A szakszerű munka eredménye csodás ültetvény lett, ahol Laszip Tamás 2017-től rendszeresen megszervezi a szedd magad akciót, és ez idén sem lesz másként.

Az idei hideg és esős tavasz miatt későbbre tolódott a virágzás, ám június 18-20. és 25-27. között reggel 9-től este 7-ig újra lesz levendulaszüret a Szent Balázs-hegyi magánbirtokon.

Szent Balázs-hegyi levendulás

Idén is megnyitja jelképes kapuját a szedd magad akciónk, amikor ismét egy deci levendula szörppel és néhány kedves szóval várunk mindenkit

– mondta a gazda.

A levendulásban mindenki egy kicsit megváltozik, lelassul, mosolyog, mintha egy lélekgyógyító terápián venne részt az alatt az idő alatt, amit ott tölt.

Sokan már rendszeres vendégek, évről-évre visszatérnek, vannak, akik a hétvége mindhárom napján jönnek. És nagyon meg tudom érteni őket, hiszen a Nivegy-völgynek különös varázsa van

– említette Laszip Tamás.

A Balaton “legtitkosabb” levendulásához egyszerűen eljuthatunk. Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit „levendulás” zászló jelez, majd onnantól követni kell az irányító táblákat, melyek egészen a helyszínig elvezetnek.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik