Virágzó vidékünk

Meggymagon is sétálhatnak az új nógrádi mezítlábas taposóparkban

Nógrád község/Facebook
Nógrád község/Facebook
A felületek között megtalálható több minőségű kő, kavics, valamint homok, műfű, fa, tégla, sőt meggymag is.

Új taposóparknak örülhetnek Nógrád község lakosai, hála a Nógrádi Napraforgó Egyesület nyertes pályázatának és a helyi önkormányzat támogatásának, írja a nool.hu.

Kapcsolódó
Természeti örökségünk felbecsülhetetlen értékei a famatuzsálemek
11 év alatt csaknem 2 ezer faegyedet vizsgált meg a MATE kutatója, hogy feltérképezze hazánk faóriásait.

Egyesületünk tagjainak összetétele igen széles körű, ugyanis vannak köztük idősebbek, fiatalabbak és nagycsaládosok is. Utóbbiak részéről érkezett az a különleges ötlet, hogy jó lenne egy mezítlábas taposóparkot kialakítani a faluban. Ezért jelentkeztünk a Váci Cementgyár pályázatára, és sikeresen elnyertünk egymillió forintot ennek megvalósítására

– mondta el a lapnak Nyilas Kálmánné, az egyesület korábbi elnöke.

Nógrád község/Facebook

A parknak az önkormányzat biztosított helyszínt, valamint háromszázezer forinttal támogatták a projekt létrejöttét. A befolyt pénz fedezte az anyagköltséget, a park építési munkálatait, amit a tagok és az egyesületet támogató helyi lakosság végzett egy éven át.

A taposópark végül 44 méter hosszú lett, többféle felületen sétálhat az, aki végigmegy rajta.

A felületek között megtalálható több minőségű kő, kavics, valamint homok, műfű, fa, tégla, sőt még meggymag is. Miközben végigsétálunk rajta, az anyagok masszírozzák a talpat, így javítja az egyensúlyt

– mondta Kancsár Erika, az egyesület jelenlegi elnöke.

Az érintett területen található még két kiülő, egy szerelemlakat-állvány és egy homokozó is. Az egyesület tervei között szerepel egy bográcsozó kialakítása és egy kültéri pingpongasztal beszerzése.

Az itt található gyógynövényeket is szeretnék táblákkal jelölni, hogy a gyermekek minél jobban megismerhessék azokat. Bár még hivatalos átadóünnepség nem volt, a helyiek már birtokba vették a parkot, amely a jövőben közösségi térként funkcionál majd.

Kapcsolódó
Megépülhet Nógrád megye első meleg vízű termálfürdője
Nógrád megyében jelenleg nincs meleg vizes termálfürdő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik