Virágzó vidékünk

Eladó a Dunántúl legjobb halászcsárdája

facebook/szegedi halászcsárda győr
facebook/szegedi halászcsárda győr
Majd egymilliárdról indult, de 200 milliót engedtek az árából, a tulajdonos pedig az eladás után akár vissza is bérelné.

Hatalmas áreséssel, a korábbi árnál 200 millió forinttal olcsóbban, 780 millió­ért eladó a Nyugat-Dunántúl egyik legjobbnak tartott halászcsárdája, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács Győr sétálóutcájában található Szegedi Halászcsárdája, írta a Délmagyar.

Kapcsolódó
Szegedi halászlé Vízváry Mariska-módra
A receptet 1944-ben jegyezték fel.

Az ismert szakember eredetileg Bécsben szeretett volna üzletet nyitni, de az igen magas bérleti díjak miatt ez nem jött össze, viszont kihasználták a Győrben kínálkozó lehetőséget. A csárda 2017 decemberében nyílt meg.

Az ingatlan az 1800-as évek végén épült, 1080 négyzetméteres, a bútorok tömör fából készültek, az ablakokat Tiffany-üveg díszíti.

Az eladó ingatlan – ami csaknem egymilliárd forintról indult – akár 200 fő fogadására is alkalmas, tartozik hozzá egy 245 négyzetméteres kerthelyiség, valamint az emeleten egy kétszobás luxus lakosztály.

Az ajánlat érdekessége, hogy Frank Sándor a sikeres adásvétel után havi 3 millió 500 ezer forint + áfa áron akár vissza is bérelné az ingatlant

– olvasható a megveszlak.hu ingatlankereskedési portálon, amiből az következik, hogy a mesterszakács nem akar feltétlenül kivonulni Győrből.

Frank Sándor a portálnak elmondta:

amikor megvásárolta az ingatlant, jó áron jutott hozzá, mert felszámolás alatt volt, így befektetésnek sem utolsó, egy ilyen hirdetés pedig arra is jó, hogy feltérképezzék az érdeklődést.

A neves mesterszakács egyébként több évtizede üzemelteti az ország két legismertebb halászcsárdáját – a Roosevelt téri és a Fehértói halászcsárdákat – Szegeden.

2009-ben Budapesten nyitott éttermet a Belgrád rakparton, majd utoljára 2017-ben Győrben.

Kapcsolódó
Egy amerikai gasztrovlogger szerint a bajai halászlé jobb a szegedinél
Az egyik legnépszerűbb amerikai gasztrovlogger halászlét kóstolt Magyarországon: és eredményt is hirdetett a két nagy rivális között.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik