Virágzó vidékünk

Lefotóztak a Balaton jegén egy ebédelő vidrát

Mihalicz Ágnes
Mihalicz Ágnes
A vidrák rejtőzködő életmódot folytatnak, így nagy szerencse kell ahhoz, hogy megpillantsunk közülük egyet, ráadásul épp amikor békésen falatozik.

A fonyódi rendelőintézet főnővérének, Mihalicz Ágnesnek nemrég sikerült képeket készítenie a Balaton jegén lakmározó vidráról – írta meg a Sonline.


Az amatőr fotós a portálnak nyilatkozva elmondta, hogy néhány éve vásárolt egy igazán jó felszerelést, amivel elsősorban kutyáit és azoknak pajtásait igyekszik lencsevégre kapni.

A fonyódi partszakasznak vannak olyan részei, amik még nincsenek megbolygatva: fák és nádas övezi őket. Ilyen helyen fotóztam egy jégen csúszkáló, lékhorgász kócsagot, ám hamar dobtam a témát, mert alig tíz méterre tőlem a jégen vidra lakmározta zsákmányát: frissen fogott halat evett.

– idézte fel az fotózás körülményeit a főnővér.

Rozner György, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájegység vezetője a portálnak elmondta, hogy bár a vidrák rejtőzködő életmódot folytatnak,  nem számítanak ritkaságnak a Nagyberek területén és a Balaton környezetében ezek az emlősök, akiket leginkább hajnalban lehet megfigyelni.

Kapcsolódó
Bravúrosan mentették meg a síró, árva vidrakölyköt
Videóra vették, ahogy az állatvédő hason fekve halássza ki a Séd patakból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik