Virágzó vidékünk

100 növénynek keresnek örökbefogadót Szegeden

Wikimedia commons
Wikimedia commons
A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Szegedi Egyetemi Füvészkert most 100 különleges növényt ajánl fel örökbefogadásra.

Németh Anikó, a füvészkert vezetője a Délmagyarországak elmesélte, az évforduló adta az ötletet, hogy összeállítsanak egy ajánlatot, amely a gyűjtemények általuk legkülönlegesebbnek, legszebbnek tartott növényeit tartalmazza: száz különlegesség a százéves botanikus kertből.

A választás nem lehetett könnyű, mivel a füvészkertben több mint 6000 növényfaj és -fajta található meg.

A teljes lista megtalálható a Szegedi Egyetemi Füvészkert honlapján – örökbe fogadható azonban olyan növény is, amely nem került be a 100 ajánlott közé.

Az örökbefogadás családtagnak, barátnak is jó ajándék lehet: a kiválasztott növény mellé névtábla kerül, amelyen az örökbefogadó nevét is feltüntetik.

Ezzel a lehetőséggel a füvészkertet is támogathatjuk: egy évre szól az elköteleződés, az érte adható minimális támogatói összeg 10 ezer forint, amit a Szegedi Füvészkertért Alapítvány számlaszámán gyűjtenek. Az érdeklődők a további részletekért Németh Anikót kereshetik a 70/439-9327-es telefonszámon vagy a nemeth.aniko@szte.hu e-mail-címen.

Kapcsolódó
Századik születésnapját ünnepli idén a Szegedi Fűvészkert
A Szegedi Tudományegyetemhez tartozó kertet 1922-ben alapították.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik