Wikimedia commons
Virágzó vidékünk

Komposztálható csomagolóanyagot gyártanak Leányváron

Vendéglátóipari műanyag csomagolásokat helyettesítő, komposztálható papírtermékek gyártását kezdi meg 310 millió forintos beruházással Leányváron az UgrinPack-Erdősi Kft.  –  írta az MTI.

Kapcsolódó
Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

Ugrin Orsolya ügyvezető tájékoztatása szerint a magyar tulajdonú családi vállalkozás 1991 óta hajlékonyfalú csomagolóanyagokat és eszközöket gyárt. A beruházáshoz 155 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

Az általuk fejlesztett papíralapú termékkel kiválthatók az egyszer használatos műanyag leves- és ételszállító dobozok és poharak, valamint hamburgerek és csemege áruk csomagolóanyagai. A termelés teljes kapacitással várhatóan szeptemberben indul el.

A projekt része egy zárt rendszer, amellyel a visszagyűjtést követően komposztálhatók az elhasznált csomagolóanyagok. A szennyezett termékeken lévő zsír és ételmaradék segíti a hulladék lebomlását.

Az UgrinPack kezdeményezésére jött létre az Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter, mely non profit stratégiai szövetségként partnereinek teljes körű csomagolástechnikai problémamegoldó szolgáltatást nyújt, vállalja egy-egy termelő üzem teljes körű és folyamatos csomagolóanyag ellátását.

Kapcsolódó
Vízinövényekből készül csomagolóanyag Bécsben
Az első prototípusok - gyümölcsök egyszer használatos csomagolása és komposztálható edények -  máris nagyon ígéretesek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!