Virágzó vidékünk

Minden a virágkarneválról szól Debrecenben

Debreceni Virágkarnevál/Facebook
Debreceni Virágkarnevál/Facebook
Már javában folyik a készülődés.

Javában készülnek a csodás, feldíszített virágos kocsik a hagyományos Virágkarneválra, amit minden évben augusztus 20-án rendeznek meg Debrecenben, írja a dehir.hu.

Kapcsolódó
Bemutatták az első elektromos virágkocsit Debrecenben
Első alkalommal indít saját tulajdonú, teljesen elektromos virágkocsit az önkormányzat.

Folynak a statikai és szobrászati munkák a kocsikon, de már van olyan is, amire a száraz virág is felkerült. Az élővirágok helyének színre festése is folyamatban van, de azok csak az utolsó pillanatban, augusztus 19-én kerülnek majd fel a kocsikra, mivel az élővirágok életideje víz nélkül nem túl hosszú. Ezúttal is több százezer szál dália díszíti majd a kompozíciókat.

A karneváli forgatag a Klasszikusok Éjszakájával veszi kezdetét. A szervezők egész héten színes programokkal készülnek az érdeklődőknek. Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő rendezvényt, idén is lesz például Galiba fesztivál, de sörkert is. A fő karneváli helyszín a Kossuth téren lesz.

Augusztus 20-án a felvonulás reggel 9-kor indul. A 13 virágkocsit több mint 1200 hazai és 400 külföldi táncos kíséri majd Debrecen utcáin. Este pedig utcabál várja a szórakozni vágyókat.

Kapcsolódó
Ebben a vidéki városban lehet a legdrágábban ingatlanhoz jutni
Kétszámjegyű a százalékos árnövekedés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik