Virágzó vidékünk

Táncoló jelzőlámpával segítik a gyalogosokat

police.hu
police.hu
Táncra perdülhetünk a zebránál.

A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ismét beüzemelte Táncoló Jelzőlámpa elnevezésű közlekedésbiztonsági szoftverét – írta a police.hu.

Kapcsolódó
Átadták Magyarország ötvenedik, a Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott okoszebráját
A világítótestek nagy fényerejűek, nappal akár 50–100 méterről is jól láthatók, a berendezésnek az esti órákban még látványosabb a működése.

A megnövekedett autósforgalom évről évre számos balesetet okoz országszerte, a rendőrség figyelemfelhívó akciókkal igyekszik csökkenteni a balesetveszélyt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pannon Egyetem Táncoló Jelzőlámpa elnevezésű közös projektjét még 2020 augusztusában mutatták be Balatonalmádiban.  A baleset-megelőzési kampány idén nyáron ismét útjára indult.

pixabay

A cél, hogy ösztönözzék a gyalogosokat, várják meg, amíg biztonságosan át tudnak kelni az úton. A várakozásuk közben táncolhatnak, mozgásukat az eszköz kivetíti a közúti jelzőlámpára, amin egy pálcikaember táncol.

A 2022. augusztus 15-én Balatonalmádiban megtartott program során az érdeklődők nem csak a kampány részleteiről kaptak tájékoztatást, hanem az általuk feltett közlekedési és KRESZ szabályokkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaptak.

Kapcsolódó
3D-s zebra a jövő útja Dorogon
A kivitelezés várhatóan 2020 tavaszán kezdődik.
Olvasói sztorik