Virágzó vidékünk

Idén is megválasztják az év kilátóját és turistaházát

Szelcepuszta Turistaház/Facebook
Szelcepuszta Turistaház/Facebook
Már lehet szavazni.

Az Aktív Magyarország évről-évre igyekszik megismertetni hazánk lakosságával az ország legszebb kilátóit és pihenőhelyeit, egyszersmind keresi is a legnépszerűbbeket.

Idén is lehet szavazni az Év Kilátójára és Turistaházára. Melyik kilátó a legszebb? Melyik turistaházban a legjobb pihenni?

Kapcsolódó
Erdő sűrűjében bújik meg az év turistaháza
A turistaház egyben erdei iskolai bázishelyként is működik.

Az Aktív Magyarország szeptember 5-11. között várja a beküldött pályázatokat, amiket a szakmai zsűri értékel és előszűr, s így a tíz-tíz legjobb pályázat kerül kiválasztásra. Egy pályázó egy-egy pályázatot nyújthat be Az Év Kilátója és Az Év Turistaháza címre.

A tíz-tíz legjobb pályázatra lehet lájkolással szavazni az Aktív Magyarország weboldalán szeptember 26. és október 6. között. Eredményhirdetésre október 7-én kerül sor.

Pályázati feltételek:

  • Linkeken lehet jelölni kilátót és/vagy turistaházat Az Év Kilátója és az Év Turistaháza címre, a kívánt információk megadásával és fotó feltöltésével.
  • A pályázaton magánszemélyek vehetnek részt.
  • Nem lehet nevezni a tavalyi évben tíz legjobb közé kerülő kilátót.
  • Nem lehet nevezni a tavalyi évben tíz legjobb közé kerülő turistaházat.

Az Év Kilátója esetén a szakmai zsűri figyeli többek között az építmény állapotát, a környezete rendezettségét, a kilátóba vezető turistaút színvonalát, a panorámát. Az Év Turistaháza esetén fontos a ház állapota, a környezete, a szolgáltatás szintje, a férőhelyek száma és a látnivalók is.

Szavazni az Év Kilátójára és az Év Turistaházára ITT és ITT lehet.

Kapcsolódó
A Tisza-tóban magasodik az év kilátója
A különleges építményt 2021-ben adták át.
Olvasói sztorik