Virágzó vidékünk

E-ösvényeken is bejárható Magyarország

Pixabay.com
Pixabay.com
Az applikáció ötvözi a hagyományos tanösvények ismeretanyagát a digitális technika lehetőségeivel.

Ki az, aki szelfizett már szarvassal? Ki látta közelről a háromfejű sárkányt? Van-e kedve valakinek kincset keresni a sziklák között? Ezekre mind van lehetőség a Digitális Vándor alkalmazásban, írja az Aktív Magyarország weboldala.

Kapcsolódó

Az applikáció ötvözi a hagyományos tanösvények ismeretanyagát a digitális technika lehetőségeivel. Így egy-egy ösvényt végigjárva kaland és játék közben fedezhetjük fel az erdők-mezők meséit. Már jól ismert helyeket új szemszögből láthatunk, de az ország bármelyik új részén is barangolhatunk a segítségével.

Totem kalandok a Digitális Vándorban – Szerezd meg az összes kristályt!

Az applikációval a TV2 népszerű műsorának, a Totem című kaland-realitynek a kihívásai is végigjárhatóak. Az applikációban meg kell keresni a Totem ösvényeket, amelyek a műsor egy-egy helyszínét járják végig. Minden útvonalon megszerezhető egy kristály, illetve a csapatok bázisát és a zalahalápi Totem hegyet is be lehet járni.  Mindegyik útvonalon a Bakony egy-egy meséje járható végig, és az ügyesek megszerezhetik az ösvényhez tartozó kristályt is.

Hogyan lehet játszani az applikációval?

Nincs semmi más teendő, mint letölteni a Digitális Vándor appot iOS vagy Android operációs rendszerű készülékre. Az alkalmazás teljesen ingyenes, nincsenek benne rejtett költségek sem. Egy-egy ösvény kipróbálásához a helyszínre kell menni, az alkalmazás csak ott engedi elkezdeni az ösvény végigjárását. A kiválasztott ösvényt érdemes már otthon letölteni a telefonra, így ha az erdő közepén nincsen internet kapcsolat, akkor is működni fog az applikáció.

A digitális ösvények többnyire rövid, akár kisgyerekek számára is teljesíthető útvonalak. Így bátran útra kelhet az is, aki gyakorlatlan túrázó. Játék során az alkalmazás végig segít a tájékozódásban. Egy térképen mutatja, hogy ki, hol jár éppen, mennyi út van ellőtte, és hol kell haladnia, illetve egy-egy állomás közelében jelzi, hogy új állomásra érkeztünk

– tudható meg a közleményből.

Kapcsolódó
Ingyenes applikációk a kirándulás szerelmeseinek
Cél, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik