Virágzó vidékünk

Fehér nandu fióka született Nyíregyházán

facebook/ Nyíregyházi Állatpark
facebook/ Nyíregyházi Állatpark
Meseszép kismadár érkezett.

Fehér nandu fióka kelt ki a Nyíregyházi Állatparkban – olvasható a Facebookon.

Kapcsolódó
Szökött emut fogtak Oroszlányban
Jó tíz kilométert barangolt szákszendi otthonából.

A Nyíregyházi Állatpark vendégei idén nyáron már rácsodálkozhattak a nandukra, néhány hete a kakasok jellegzetes táncukkal, kiterjesztett szárnyaikkal hívták fel magukra a tojók figyelmét. Meg is lett az eredménye a látványos násztáncnak: arasznyi hófehér fióka kelt ki a közelmúltban a tojásból.

facebook / Nyíregyházi Állatpark

A nandu (Rhea americana) a strucchoz hasonló megjelenésű, de annál jóval karcsúbb madár Dél-Amerikában Bolívia, Uruguay, Paraguay, Brazília és Argentína nyílt füves térségeinek lakója. Világszerte megtalálhatók a természetben a futómadarak, Afrikában strucc, Ausztráliában emu, Új-Guineában kazuár, Dél-Amerikában pedig nandu él.

Nyíregyházán a párosodást követően a kakas földbevájt mélyedést készített, melyet növényi anyagokkal bélelt ki. Ebbe a fészekbe rakta le a nőstény a tojását, melyet a kakas költött ki 36 nap alatt. A kis fióka fél éven belül mintegy 150 cm magasságúra nőhet.

facebook / Nyíregyházi Állatpark

Nanduból a vad, szürkésbarnás színezet mellett kitenyésztettek fehér tollazatú állatokat is, ilyenek a nyíregyházi állatparkben élő nanduk. A kecses futómadaraknak rendkívül jó a látásuk és a hallásuk, erőteljes lábukon óránként akár 60 kilométeres sebességgel is képesek futni.

A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg struccokat, emukat és nandukat is láthat a nagyközönség. Idén nem ez az első izgalmas születés, korábban egy elefántbébinek örülhettek a szakemberek.

Kapcsolódó
Teneriféről érkeztek zebracápák Nyíregyházára
A két állat érkezésével már hét cápafajjal találkozhatnak a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik