Virágzó vidékünk

Egy magyar kisfiú a zsebpénzét adta a kedvenc horgásztava megmentéséért

Szedres És Vidéke Horgász Egyesület/Facebook
Szedres És Vidéke Horgász Egyesület/Facebook
Nemes felajánlás.

A Natura 2000 védelem alatt álló szedresi Ős-Sárvíz vízutánpótlása régóta vár megoldásra, nemrégen azonban azonnali segítség kellett. Beavatkozásra volt szükség.

Kapcsolódó
Ember nagyságú harcsát mentettek ki az iszapból Márokon
Kényszerlehalászást végeztek a mároki tavon.

A Szedres És Vidéke Horgász Egyesület mindent megtesz azért, hogy megmentse a horgásztavat. Ennek érdekében szeptember harmadikára sikerült kiépíteniük egy 626 méteres vezetéket, és egy szivattyú segítségével a Nádor-csatornából vizet kezdtek átvezetni a tóba. Az egyesület 20 napos vízkivételi engedélyt kapott a Közép Dunántúli Vízügyi Igazgatóságtól.

Horgászati tilalom lépett életbe, és elindult egy gyűjtés is azért, hogy az egyesület a 20 napban működtetni tudja a szivattyút.

A mederből jelenleg közel 200.000 köbméter víz hiányzik, vízoszlop átlagos magassága 0,4 m. A halpusztulás megelőzése és a ritka élőlény-populáció megőrzése érdekében a tómeder halaszthatatlan vízpótlása vált szükségessé

– áll a Szedres És Vidéke Horgász Egyesület facebook posztjában, melyben segítséget kérnek.

Kérésük értő fülekre talált, szívszorítóan kedves felajánlás is érkezett hozzájuk: Vajda Marci az egyesület idei év gyermek horgász bajnoka összetörte a képzeletbeli malacperselyét és 2000 forinttal hozzájárult a zsebpénzéből az Ős-Sárvíz feltöltéséhez.

Reméljük mások is követik példáját, és sikerül a tavat megmenteni.

Kapcsolódó
120-nál több tóból tűntek el a halak az aszály miatt
Pedig egyre többen szeretnek horgászni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik